SCANBIRD Rejser Det naturlige valg Nyheder Nye fotos
Japan Georgien
GEORGIEN

En fantastisk fågelresa till Georgien! Resan är planerad med fokus på optimala förutsättningar för att se några av landets specialiteter så som kaukasisk snöhöna, kaukasisk orre, bergrödstjärt och större rosenfink. Dessa arter lever högt uppe i bergen, men under vintern och tidig vår kan de även ses på lägre höjd ner mot höglandet.


Utöver dessa specialiteter hyser Georgien en hel del andra spännande arter så som lammgam, kejsarörn, stäppörn, tatarfalk, svart frankolin, murkypare, berggransångare, rödpannad gulhämpling och snöfink.

Vår samarbetspartner i Georgien, Ecotours, har stor erfarenhet av att arrangera fågelresor och har under de senaste åren arbetat med flera stora resebyråer så som Birdquest (UK), Bird Holidays (UK), Wings (UK) och VENT (USA).


Vid sidan om fåglarna kommer vi få uppleva att land med spännande historia och ett gammalt kulturlandskap med åtminstone en 5 000 års gammal jordbrukshistoria. Georgien blev i början av 1800-talet endel av Sovjetunionen, men är sedan 1991 en självständig demokratisk republik.


Loading...

Hent rapport fra tidligere ture

C3 rapport från 2017


 

Georgien

22 30 april 2018

Fåglar

Reseprogram:

Dag 1 Fly til København/Stockholm - Tbilisi

Dag 2 Tbilisi - Kazbegi

Dag 3-4 Kazbegi

Dag 5 Kazbegi -  Chachuna

Dag 6 Chachuna

Dag 7 Chachuna-  - Tbilisi - Lake Lisi

Dag 8 Davit Gareji

Dag 9 Tbilisi - København/Stockholm


 Pris: SEK 19 900 (Flyg ingår)

 Reseledare: Thomas Nyberg

 Deltagerantal: 13-15 personer


Anmälan Hämta program Anmälan