SCANBIRD Rejser Det naturlige valg Nyheder Nye fotos
ØST-SKÅNE  Nu er turen til Øst-skåne i maj åben for tilmelding Læs mere >>  TRANETURENE  Få pladser tilbage på forår- ets traneture. Læs mere >>       ****
Portugal Seychelles
Cypern

Cypern ligger i östra Medelhavet och är den tredje största me­delhavsön. Ön blev efter den turkiska invasionen 1974 delad i två delar - i norr den turkiska delen och i söder den del vi idag känner som landet Cypern. Det är också den södra delen vi kommer kon­centrera oss på under denna resa.


Landet är hem för en rad olika naturområden. Längs kusten finns både klippor och kritvita sandstränder, på flera ställen på ön finns saliner och mitt på ön bergsområden där Olympusberget med sina 1952 m ö.h. är det högsta.

Vi har valt att lägga den här resan i månadsskiftet mars/april när vårflyttningen är på topp. Cyperns placering mellan Afrika och Turkiet gör att stora mängder flyttfåglar träffar öns västkust på väg norrut. Här kan vi se massor av hägrar, vadarfåglar och tär­nor i våtmarkerna. Området kring fyren, nära vårt hotell i Paphos, är känt för sina nedfall av småfåglar under sträcktid.


Årligen ses det även en rad rariteter på ön och de senaste åren har det bl.a setts jungfrutrana, ökenpipare, ökensångare och långstjärtsduva.


Utöver flyttfåglarna har de allra flesta lokal häckfåglar redan an­länt till ön, så som cypernstenskvätta och cypernsångare som båda bara häckar på Cypern.

Den natursköna ön är också känd för sin stora rikedom av fjärilar, orkidéer och massor av kultur

Tryk på kortet

Cypern

27 marts - 3 april 2017

Fåglar, orkidéer & kultur

Reseprogram:

Dag 1 Flyg till Larnaca og vidare till Paphos

Dag 2 Paphos

Dag 3 Paphos

Dag 4 Paphos

Dag 5 Paphos - Larnaca

Dag 6 Larnaca

Dag 7 Larnaca

Dag 8 Larnaca og hem


 Pris: 13.900 SEK.

 Enkelrumstillägg: 2.600 SEK

I priset ingår:
Flyg Köpenhamn – Larnaca (avgång på morgonen).
Logi i dubbelrum på 3- till 4-stjärniga hotell.
Noget mat.

Alla transporter.
Svensk reseledare.
Utförlig förhandsinformation och checklista.

 Anmälningsavgift: 2 700 SEK.

 Reseledare: Björn Malmhagen

 Deltagerantal: 14-16 personer


Hämta program Anmälan

Loading...

Få platser