SCANBIRD Rejser Det naturlige valg Nyheder Nye fotos
Vi har meget få pladser tilbage på vores rejser.  Vi har kun pladser på følgende rejser  Oman 20.-28. november   Hurtig tilmelding tilrådes  Læs mere her >>   NY REJSE  Rügen 20.-23. oktober Læs mere her >>
Japan Georgien
ORKIDÈ-SAFARI, MØN

På Møns klint vokser der mange orkidéer og på denne årstid blomstrer den sjældne orkidé Horndrager, som i Danmark kun findes i Jydelejet på Møn. Arten har siden 1989 været overvåget og takket være intensiv naturpleje er arten nu i fremgang og spredning. På turen kan vi også stifte bekendtskab med andre orkideer som rød og Hvidgul Skovlilje, Skov-Gøgeurt og Sump-Hullæbe.  


Ud over de flotte orkideer er der mange andre fine blomster at se på og der næppe en blomst, som guiderne ikke kan fortælle om. Ellers vil vi komme ud og se selve Møns klint, hvor den sjældne vandrefalk har ynglet de seneste år. Vandrefalken er en af verdens hurtigste fugle og når den jager kan den komme op på 300 km i timen.


En gåtur i det flotte Høvpleje. Høvblege er et kuperet og smukt overdrev umiddelbart syd for Klinteskoven.  Områdets højeste punkt er Kongsbjerg, der rejser sig 135 m over havet. Her findes mange af de samme orkidé-arter, som findes i klinteskoven samt et af landets eneste lokaliteter for den sjældne sommerfugl sortplettet blåfugl.


Vi spiser vores medbragte madpakke ved Geocenteret, og her kan vi gå ned af de mange trapper og se den berømte ”Store Klint”. Ved Geocenteret kan en forfriskning eller lidt souvenir købes.


På turen vil vi komme ud at gå i lettere kuperet terræn omkring Møns klint og derfor er turen ikke velegnet for svagt gående.


Møn

1. juli 2018

Orkidéer og natur

Pris: 550,-

Guide: Ebbe Mortensen

 


Tilmelding