SCANBIRD Rejser Det naturlige valg Nyheder Nye fotos
Japan Georgien

Langs Østersøkysten findes noget af den flotteste og mest særprægede natur i Skåne, og vi skal på denne tur besøge de lysåbne skove i det fulde løvspring, blomsterne æbleplantager og hedepartier i et dramatisk kuperet terræn. Flere steder er det ned til hvide sandstrande, og i slettelandet omkring den store Helgeå er der enestående vådområder. Nogle hovedmål vil være Stenshuvud nationalpark, Drakanmöllans naturreservat, Skånes højeste vandfald og Hammersjön i Vattenriket ved Kristianstad. Vi når måske ikke det hele, og turlederen kan også finde på at supplere med andre naturperler.

Tidspunktet er det bedst tænkelige med fuglesangen på sit højeste, og præsentation af de mange sangere i de grønne, blomstrende landskaber vil være i centrum. Men fuglerigdommen vil være bred, og op mod 50-70 arter kan forventes på turen, flere arter er sjældne på Sjælland, og i Skåne er chancen bedst netop disse steder. Dette gælder f.eks. den appelsingule pirol og karminrøde karmindompap, begge med en karakteristisk klar, fløjtende sang, når de som oftest er svære at få øje på, samt markpiber og hedelærke.

I lavlandet kan vi bl.a. håbe på arter som fiske- og havørn, rørhøg, rød glente, rørdrum, brushane, stor kobbersneppe, nattergal, rødrygget tornskade, gul vipstjert og den smukke sortterne.

Flere arter orkidéer er på dette tidspunkt sprunget ud og vi kan se en 3-4 forskellige gøgeurtearter.  
ØST-Skåne med fugle, orkidéer og natur

Østskåne

maj 2018

Fugle, orkidéer og natur

 Pris: TBA

Guide: TBA